TERMENI ȘI CONDIȚII PENTRU VANZARE PRODUSE

 

Va rugăm sa citiţi cu atenţie termenii şi condiţiile noastre înainte de a face o comanda. Prin folosirea acestui website şi prin plasarea unei comenzi online, semnifică acceptul dumneavoastră în ceea ce priveşte termenii şi condiţiile menţionate mai jos. Daca aveţi nelămuriri, vă rugăm să ne scrieţi la adresa de mail ecofriend.recycling@gmail.com  sau folosiți formularul de CONTACT.

Ne rezervăm dreptul de a modifica conținutul următorilor termeni si condiţii.

 1. DEFINIŢII

Urmatorii termeni vor avea sensurile menţionate mai jos, se vor aplica tuturor cumparatorilor de bunuri de către societatea comerciala Ecofriend Recycling prin intermediul magazinului virtual www.ecofriendrecycling.ro către cumpărători şi pot fi modificaţi numai cu acordul scris al Ecofriend Recycling:

1.1. Vânzător – societatea comercială Ecofriend Recycling

1.2. Cumpărător – persoana fizica, firma sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.

1.3. Comandă – un document în formă electronică sau scrisă ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător şi Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile şi Serviciile comandate şi Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri şi Servicii şi să facă plata acestora.

1.4. Contract – Comanda confirmată de către Vânzător.

1.5. Bunuri şi Servicii – Un produs sau serviciu menţionat în Comandă, care urmează a fi furnizat de către Vânzător, Cumpărătorului dupa confirmarea Comenzii.

1.6. Drepturi de proprietate Intelectuală – Drepturi de autor, drepturi de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate şi înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus, toate drepturile imateriale.

1.7. Utilizator – persoana care vizitează magazinul virtual www.ecofriendrecycling.ro

1.8. Site / Domeniu – toate informaţiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament de calcul numeric.

1.9. Conţinut – conţinutul site-ului, precum şi al oricarui buletin informativ sau e-mail trimis Utilizatorilor săi de catre Ecofriend Recycling prin mijloace electronice şi/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil, conform informaţiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta, informaţii legate de produsele, serviciile şi/sau tarifele practicate de Ecofriend Recycling intr-un anumit interval de timp.

1.10. Cont – ansamblul format dintr-o adresă de e-mail si o parola care permit unui singur Utilizator accesul la zone restricţionate ale Site-ului prin care se face accesul la Serviciu.

1.11. Tranzacţie – încasarea sau rambursarea a unei sume rezultata din vânzarea unui produs / serviciu de către Ecofriend Recycling catre Cumparator indiferent de modalitatea de livrare.

1.12. Specificaţii – toate specificaţiile şi/sau descrierile Bunurilor şi Serviciilor aşa cum sunt mentionate în Comandă.

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

2.1. Cumpărătorul prin înţelegerea dreptului de proprietate intelectuală, nu va face publice (pe internet sau media) şi nu va dezvălui unei terţe părţi nici una dintre informările primite de la Vânzător.

2.2. Numele site-ului şi însemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea firmei Ecofriend Recycling şi nu pot fi folosite, preluate sau copiate fără acordul scris al proprietarului.

 1. PROTECŢIA DATELOR

3.1.În conformitate cu prevederile Legii nr.677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr.56/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, Ecofriend Recycling are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Cumpărător, un membru al familiei Cumpărătorului sau ale unei alte persoane, utilizând orice modalitate de comunicare cu firma noastră.

3.2. Datele personale sunt culese numai pentru nevoile societaţii comerciale Ecofriend Recycling şi prelucrate în scopul realizării activităţii comerciale a societatii rezultate din statut, cu respectarea imperativelor de ocrotire a datelor impuse de legislaţie prin Legea nr.677/2001. Furnizând datele cu caracter personal, sunteţi de acord cu prelucrarea lor de către societatea comercială Ecofriend Recycling şi partenerilor săi, precum şi cu primirea de comunicări comerciale din partea acestora.

3.3. Cumpărătorul în calitate de SUBIECT, prin finalizarea și completarea formularelor (comanda, contact, retur, reclamație, etc) din site-ul www.ecofriendrecycling.ro consimte si iși da ACORDUL CONFORM INSCRIS pentru folosirea prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Operatorul Ecofriend Recycling.

3.4. Fiecare client are dreptul de a vizualiza datele sale personale, de a le modifica, de a cere încetarea prelucrării lor sau folosirii lor de către firma şi va beneficia de dreptul de a se adresa justiţiei.

 1. COMANDA

Prin lansarea unei comenzi electronice sau în formă scrisă pe site-ul www.ecofriendrecycling.ro anterior menţionat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, e-mail, site) prin care Vânzătorul îşi derulează operaţiunile.

Comanda va fi compusă din următoarele elemente, în ordinea importanţei:

4.1. Comanda cu menţiunile clare asupra datelor de livrare, facturare şi condiţiile sale specifice inscrise in Formularul de comandă.

4.2. Specificaţiile Cumpărătorului inscrise in Formularul de comandă.

4.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete şi adevarate la data plasarii comenzii, denumită in cadrul acestui document si comandă emisă.

4.4. Ecofriend Recycling poate denunţa automat comanda efectuată de catre Client, fară nicio obligaţie ulterioară a vreunei părţi fată de cealaltă sau fară ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:

 • datele furnizate de către Client, pe sit sau in cuprinsul comenzii, sunt incomplete sau incorecte;
 • activitatea Clientului pe sit poate şi/sau produce daune de orice natura către Ecofriend Recycling şi/sau partenerilor acestuia.

4.5. Termenii şi condiţiile comenzii.

 • Dacă Vânzătorul confirmă comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail/site) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu considera în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.
 • Contractul intră în vigoare la confirmarea Comenzii de către Vânzător. Confirmarea se face electronic (e-mail). Termenii şi condiţiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanţie emis de către Vânzător sau furnizorul acestuia.
 • Înainte de efectuarea comenzii, Cumpăratorul va consulta cataloagele, tabelele de dimensiuni şi instrucţiunile producatorului.
 • Finalizarea unei comenzi trebuie să îndeplinească condiția minimului de comandă în valoare de 100 ron.
 • Programul de preluare directă a comenzilor este de luni până vineri între orele 09.00 – 17.00, livrarea urmând a se efectua de luni pâna vineri între orele 09.00 – 18.00 / sâmbăta între orele 9.00 – 13.00, prin curier.
 • În cazul în care aveţi o problemă cu o comandă şi doriţi mai multe amănunte, vă rugăm să trimiteţi mail ecofriend.recycling@gmail.com
 1. DISPONIBILITATEA PRODUSULUI

5.1. Gama de produse se regăseşte în catalogul disponibil pe site-ul www.ecofriendrecycling.ro

5.2. Catalogul de produse se reînnoieşte în prima parte a fiecărui an, produsele fiind disponibile pentru mai multe sezoane pentru continuitate la clienți. Fotografiile produselor reflectă cât mai fidel aspectul real al acestora, rolul lor fiind strict informativ. Culorile de catalog pot fi uşor diferite faţă de culoarea reală. Produsele aflate în oferta mai multor sezoane pot avea mici modoficari de design fata de imaginile afișate.

5.3. În absenţa unui produs acoperit cu o comandă, clientul va fi imediat informat, iar stocul va fi completat din depozitul producătorului, termenul de livrare fiind de 1 la 15 zile lucrătoare.

5.4. Două perioade în timpul anului de câte două săptămâni este vacanţă. Comenzile primite în săptămâna premergătoare perioadei de vacanţă vor fi onorate în următoarele 10 zile lucrătoare postvacanţă. PERIOADA DE VACANTA  va fi anunţată pe site-ul nostru.

 1. PREŢUL PRODUSELOR, CONDIŢII DE CUMPĂRARE ŞI LIVRARE

6.1. Preţurile prezentate pe site sunt preţuri definitive si includ TVA.

6.2. Preţul produselor sau serviciilor dintr-o comandă emisă nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decât cu acordul părţilor.

6.3. Ecofriend Recycling îşi rezervă dreptul de a modifica preţurile practicate pentru produsele şi/sau serviciile disponibile pe site, fără notificarea în prealabil a Utilizatorului sau Cumpărătorului.

6.4. Cheltuielile de livrare şi transport a produselor comandate vor fi suportate de cumpărător şi vor fi incluse în factură ca poziţie separată.

6.5. Cheltuielile de livrare difera in functie de comanda data de catre cumparator.

6.6. Transportul şi livrarea se face prin Firma de Curierat sau Poşta Română (Prioripost) în intervalul orar 9-17 numai pe teritoriul României, la adresa specificată în formularul de comandă.

6.7. În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menţionată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va reveni încă o dată să contacteze clientul. În cazul în care nici la cea de-a doua încercare de livrare clientul nu este găsit la adresa de livrare, comanda va ramâne în depozitul Curierului timp de 15 zile în vederea ridicării, la expirarea termenului comanda va fi anulată şi produsul returnat la sediul Ecofriend Recycling, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrări, indiferent de valoarea produselor comandate.

6.8. Recepţia produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună şi o reprezintă semnătura pe documentele de transport şi fiscale legale, care constituie dovada încheierii contractului de vânzare-cumpărare, conform legislaţiei româneşti în vigoare.

 1. PLATA PRODUSELOR

7.1. Confirmarea unei comenzi de către Ecofriend Recycling este considerată ca fiind acordul Cumpărătorului cu emiterea unei facturi cu TVA. Factura va fi livrată odată cu produsele comandate, sau trimisă la cerere prin e-mail. Produsele comandate rămân proprietatea Ecofriend Recycling până la încasarea integrală a facturii/comenzii.

7.2. Plata produselor comandate de pe sit-ul www.ecofriendrecycling.ro conform acestor „Termeni şi Condiţii” se poate efectua în avans, prin ordin de plată în baza unei facturi proforme sau la livrarea produselor ca ramburs, modalitatea aleasă de cumpărător fiind specificată în formularul de comandă.

7.3. Produsele comandate trebuie achitate integral, în caz contrar nu se va efectua livrarea.

7.4. La plata în avans cu ordin de plată, dovada plaţii trebuie trimisă către Ecofriend Recycling la adresa de e-mail ecofriend.recycling@gmail.com . Livrarea va fi efectuată numai dupa confirmarea plăţii în contul Ecofriend Recycling.

 1. GARANŢIA PRODUSELOR. RECLAMAŢII

8.1. Ecofriend Recycling răspunde în perioada de garanţie pentru calitatea produselor vândute. Condiţiile de garanţie acordate consumatorilor sunt în conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992.

8.2. La solicitarea garanţiei este necesară prezentarea produsului defect în ambalajul original, împreună cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscală şi chitanţei de la curier. În cazul în care produsele sunt returnate catre Ecofriend Recycling neînsoţite de aceste documente, produsele pot fi restituite solicitantului/expeditorului fără ca Ecofriend Recycling să soluţioneze cererea de acordare a garanţiei.

8.3. Cumpărătorul are obligaţia să manipuleze, să transporte, să dezambaleze, să depoziteze, să conserve şi să utilizeze produsele în conformitate cu instrucţiunile date de Ecofriend Recycling, care nu raspunde pentru defecţiunile apărute ca urmare a nerespectării acestor prescripţii de catre client.

8.4.Toate reclamaţiile se vot transmite în scris, prin accesarea în site și completarea unui Formular de reclamaţie, în maxim 48 ore de la data livrării către client, iar după acest termen aceasta nu mai este valabilă.

8.5. Reclamaţia va fi însoţită de date concrete legate de numărul comenzii, numărul facturii, numărul coletelor, modalitatea de transport, motivul reclamaţiei, cauzele presupuse a fi condus la reclamaţie, pretenţiile clientului.

8.6. Ecofriend Recycling va răspunde reclamaţiei în termen de max. 5 zile de la primirea acesteia, în vederea soluţionării putând decide:

 • înlocuirea mărfii sau returnarea acesteia.
 • remedierea mărfii reclamate pe cheltuiala sa.
 • acordarea unei reduceri.
 • respingerea reclamaţiei.

8.7. Nicio reclamaţie nu va fi luată în calcul dacă produsul a fost modificat, prelucrat sau s-a intervenit in orice fel asupra acestuia.

8.8. Clientul nu este îndreptăţit să solicite daune interese cu privire la calitatea sau cantitatea mărfurilor achiziţionate de la Ecofriend Recycling dacă nu a respectat procedura de reclamaţie menţionată.

 1. DREPTUL DE RETURNARE A MĂRFII

Potrivit prevederilor legale în vigoare, „consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului”. Singurele costuri care vor cădea în sarcina consumatorului sunt „cheltuielile directe de returnare a produselor” tur/retur pentru persoanele fizice ce achiziţionează produse folosind tehnicile de comunicare la distanţă, aplicându-se definiţiile cuprinse în O.G. 130/2000 art. 2 lit. e.

9.1. Cumpărătorul este obligat să notifice Ecofriend Recycling intenţia sa de a returna produsele achiziţionate prin completarea unui Formular de retur existent pe site. Cumpărătorul va expedia produsele conținute de Formularul de retur în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea acestora.

9.2. Cumpărătorul este obligat să notifice Ecofriend Recycling intenţia sa de a-i fi înlocuite unul sau mai multe produse achiziţionate în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea acestora.

9.3. Cumpărătorului care a notificat Ecofriend Recycling, ii revine responsabilitatea de a se asigura că produsele la care a făcut referire vor fi returnate către Ecofriend Recycling în maximum 10 zile lucrătoare de la data primirii acestora, în caz contrar Ecofriend Recycling considerând cererea de returnare ca fiind invalidă şi fără obiect.

9.4. Produsele returnate de Cumpărător, vor fi reexpediate de acesta la  adresa ” S.C. Ecofriend Recycling S.R.L., Municipiul Medgidia, in Soseaua Constantei, Nr. 10b, judetul Constanta, pe propria cheltuială, cu etichetele ataşate, în ambalajul original și fără urme de deteriorare sau utilizare.

9.5. Cumpărătorul poate returna produsul livrat şi în următoarele situaţii:

 • dacă acesta nu este conform cu specificaţiile de pe site.
 • dacă produsele au fost livrate greşit.
 • dacă produsele au mărimi eronate faţă de comanda lansată de Cumpărător.
 • coletele prezintă deteriorări severe.

9.6. În cazul returnării unui produs care nu se află în aceeaşi stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate etichetele intacte și fără urme de deteriorare sau utilizare), Ecofriend Recycling va considera returul nevalid şi va fi în drept să refuze restituirea preţului.

9.7 În cazul returnarii, plata contravalorii produsului se va realiza în cel mult 30 de zile de la confirmarea primirii returului, în acest cost intrând doar valoarea produselor, nu şi transportul aferent comenzii.

9.8. În cazul în care Cumpărătorul solicită înlocuirea produsului cu unul identic, înlocuirea se va face în condiţiile şi limitele unei comenzi normale.

9.9. În cazul în care Cumpărătorul a returnat un produs şi solicită înlocuirea iar Ecofriend Recycling nu dispune de un produs identic pentru înlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului. Înlocuirea cu un produs similar se va face fară a include contravaloarea transportului produselor achitată de către Cumpărător care nu se rambursează.

9.10. Toate cheltuielile de returnare sunt suportate de cumpărător. Recomandam pastrarea ambalajului original pentru protejarea integritatii produselor.

9.11. În cazul persoanelor juridice ne rezervăm dreptul de a accepta sau nu returul produselor. Dacă returul este acceptat, acesta va fi acoperit cu produse la schimb.

 1. LIMITARE DE RESPONSABILITATE

10.1. Persoanele care utilizează acest site acceptă în mod expres şi implicit că utilizarea site-ului se face pe propria răspundere. Ecofriend Recycling se absolvă în mod expres de toate răspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, referitoare la utilizarea site-ului.

10.2. Ecofriend Recycling nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legături din conţinut indiferent de natura acestora, site-uri pentru a caror conţinut raspunderea o poartă integral proprietarii acestora.

10.3. Ecofriend Recycling nu oferă nicio garanţie Utilizatorilor că informaţiile conţinute de site vor împlini toate cerinţele Utilizatorilor, că serviciile informatice pe care se bazează funcţionarea site-ului vor fi neîntrerupte, la timp, sigure sau fără erori, calitatea oricăror informaţii obţinute prin intermediul site-ului va satisface toate cerinţele Utilizatorilor, orice eroare de program va fi corectată, precum şi orice alte aspecte similare.

10.4. Ecofriend Recycling nu poate fi ţinut responsabil pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu, etc.) ce rezultă din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informaţiei prezentată sau nu pe site sau pentru orice tip de erori sau omisiuni în prezentarea conţinutului care pot conduce la orice fel pierderi.

10.5. Exceptând obligaţia legală de garanţie, Ecofriend Recycling nu oferă niciun fel de garanţii suplimentare de genul că serviciul/produsul va fi neîntrerupt, sigur sau fără erori de orice fel şi nu garantează că acest site este în mod permanent operaţional şi lipsit de orice defecte funcţionale.

10.6. Ecofriend Recycling depune eforturi permanente pentru a asigura o bună funcţionare şi o maximă securitate a acestui site.

10.7. Operatorii, administratorii şi/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o formă responsabili pentru relaţiile sau consecinţele acestora rezultând din, dar nelimitându-se la, achiziţii, oferte speciale, promoţii, promovări, sau oricare alt tip de relaţie / legătură / tranzacţie / colaborare / etc. care pot apărea între Cumpărător sau Utilizator şi oricare dintre cei care îşi fac promovare directă sau indirectă prin intermediul site-ului.

10.8. Ecofriend Recycling nu se angajează la actualizarea informaţiilor cu o anumită frecvenţă sau periodicitate. Informaţiile pot suferi schimbări oricând şi fără aviz şi vor putea fi incorporate în modificări ale site-ului, care vor fi realizate în funcţie de posibilităţile Ecofriend Recycling .

 1. Dispoziţii finale

11.1. Orice alt aspect cauzat de produsele sau serviciile prezentate pe site-ul www.ecofriendrecycling.ro care nu este deja tratat de nici un articol din prezentul document, se va soluţiona pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris, de către Utilizator .

11.2. În cazul în care nu s-a reuşit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenţa revine unei instanţe judecătoreşti sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, din localitatea Vânzătorului sau a proprietarului site-ului.

11.3. Ecofriend Recycling îşi rezervă dreptul de a refuza o comandă în orice moment al procedurii de comandă din mai multe motive, printre care:

 • produsul comandat nu este pe stoc sau este dificil de aprovizionat.
 • posibile majorări sau neconcordanţe de preţ.
 • identificarea unei erori în informaţiile despre produs.

11.4. Dacă intervin cauze neprevazute la o comandă, Ecofriend Recycling va contacta cumpărătorul prin e-mail sau telefonic în vederea soluţionării.

11.5. Fiind de acord cu Termenii şi Condiţiile de Utilizare a site-ului ul www.ecofriendrecycling.ro , Cumpărătorul îşi asumă în totalitate consecinţele ce decurg din folosirea acestuia.

11.6. Site-ul ul www.ecofriendrecycling.ro este o proprietate a Societăţii Comerciale Ecofriend Recycling.

 

 

 

Director General